ביטוח רכב- ותאונות בחו"ל
יוצאים לטיול לחו"ל עם חברים או לבד, ואולי לעבודה.
רבים מאיתנו לא מוכנים לוותר על הרכב שכל כך הורגלנו אליו לכן בדרך כלל נשכור רכב מהשכרה מקומית או בינלאומית ונשלם לביטוח רכב- כמה דולרים ליום. בדרך כלל הפרוצדורה וחתימת המסמכים מבוצעים בחיפזון ואין אנו שמים לב לאותיות הקטנות או לכיסויים השונים.
הסיכון הגדול ביותר הוא תאונות דרכים אי הכרת חוקי התנועה ותרבות הנהיגה בחבל ארץ בה אנו מתארחים. בדרך כלל המעורבות בתאונת דרכים בחו"ל היא מקרה משפטי וביטוחי סבוך מאין כמוה.
מאחר ואין אנו מכירים את כל היריעה וההתנהלות, יש קושי לאתר את הצד השני בתאונה, מסמכים לעתים חסרים ויש קושי להגיע אליהם, והתדיינות משפטית בחו"ל . אנו יוצאים נפסדים ואין אנו מקבלים פיצוי בגין נזקי גוף.
נפגעי תאונות דרכים בחוץ לארץ עלולים להיקלע למצבים כלכליים סבוכים, בגלל חסרונו של ביטוח חובה מהתאונה אותה הם עברו.
לכן חשוב לנקוט בשורה של פעולות חיוניות ומתבקשות ולרכוש ביטוח רכב. יש לבדוק אם יש במדינה שאליה הגענו ביטוח חובה לא בכל המדינות קיים ביטוח חובה המחייב פיצוי של כל הנפגעים בתאונות הדרכים בלי קשר להוכחת אשם כמו בישראל
רוב הנוסעים לחו"ל משערים שחברות ההשכרה הבינלאומיות שיש להן נציגויות בארץ ישמשו בבוא העת כתובת לתביעות, כאשר תתרחש חס וחלילה תאונת דרכים. לרוב יפנו אותם לאחר התרחשות תאונה אל הנציגות המקומית בארץ בה נשכר הרכב, ובכך יתנערו מהם.
ביטוח רכב בחו"ל - עשה ואל תעשה
הגעת לחו"ל , שוכר רכב. עצור !
צעדים מומלצים לכל ישראלי ששוכר רכב בחו"ל בין אם ההשכרה נעשתה בארץ או בחוץ לארץ.
בדוק שבפוליסת הביטוח רכב הנרכשת עם השכרת הרכב מצוינים כל פרטי חברת הביטוח וביניהם פרטי ההתקשרות עמה וכן הכתובת המדויקת ממנה היא פועלת.
יש לבדוק האם קיים ביטוח חובה לרכב במדינה בה אתם מטיילים, אם לא יש לבדוק אם ניתן לרכוש זאת כדי שיפצה אתכם במקרים של תאונה שנעשתה שלא באשמתכם.
וכמו כן בדקו מה מכסה אתכם הפוליסה שרכשתם.
רק אז תחתמו על הסכם שכירות, אל תזלזלו החיים שלכם ביידים שלכם.
ביטוח רכב בחו"ל – התאונה
נקלעתם לתאונת דרכים בחו"ל פעלו לפי ההוראות הבאות:
1. לרשום את הפרטים מתוך תעודות בלבד, שם הנהג והפרטים של הרכב.
2. לקבל מהנהג המעורב את פרטי חברת הביטוח הרכב המבטחת אותו: את שמה, כתובתה ומספרי טלפון ליצירת קשר עמה גם במקרה זה כדי להסתכל במסמכים ולא לסמוך על הנהג.
3. לאסוף עדויות מהנמצאים בשטח ולבקש מהם פרטים ודרכי התקשרות על מנת שיהיה אפשר לזמן אותם לעדות במקרה של משפט.
4. כדי לתעד ולצילום את זירת האירוע. אם אין בידכם מצלמה כדי לתעד בטלפון נייד. יש לצלם את הפגיעות הגוף, את הפגיעות ברכב, יש לצלם את רכבו ואת מספר הרישוי של הרכב הפוגע, וכן לצלם בזווית מרוחקת יותר תצלום שישקף מבט כללי על התאונה, ואשר יאפשר לכם להוכיח את עמדתכם בבית המשפט.
5. אם הוזמן והגיע למקום צוות רפואי או משטרה יש לבקש לקבל את פרטי אחד מהם על מנת שגם אלה יוכלו לסייע לחברת הביטוח רכב ולעורך הדין שלכם באימות פרטי התיק.
6. מומלץ לנהל את התביעה מול הצד הפוגע כמה שיותר קרוב לחזרתכם לארץ תוך היעזרות של בעל מקצוע המתמחה בתאונות דרכים בחו"ל והתדיינות מול חברות הביטוח זרות.
יש לציין שרבים רוכשים ביטוח בריאות נרחב לפני נסיעתם לחו"ל אשר יכסה אותם בהוצאות טיפול רפואי לרבות אשפוזים וניתוחים.
בוא והצטרף אלינו בפייסבוק לקהילה של אנשים שלא מעוניינים לשלם מחיר מלא לביטוח חובה לרכב.
האם אתה מחפש השוואות ביטוח חובה לרכב? האם אתה מבין כמה כסף אתה מבזבז כאשר אתה לא משווה?בואו לבקר אותנו וקבל 4 הצעות לביטוח חובה לרכב בדקות בודדות...